A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

2020 рік

Який штраф загрожує за незаконну вирубку й продаж ялинок

Наближаються новорічні та різдвяні свята. Люди прикрашають свої оселі новорічними ялинками. Хвойне дерево можна придбати на ринку, де продаються дерева з лісгоспів та фермерських господарств. Але дехто вирішує економити, купуючи символи свята з рук, в людей, що незаконно їх зрубали у лісі. Яка ж відповідальність є за незаконну вирубку і продаж ялинок?

09:55:29 28.12.2020

Укладання та внесення змін до договору оренди землі

Договір оренди землі — це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

11:11:59 18.12.2020

Відмова у державній реєстрації земельної ділянки з підстав наявності в її межах іншої ділянки або її частини – як діяти державним реєстраторам?

Ситуація, коли при державній реєстрації земельної ділянки з’ясовується факт «знаходження в межах земельної ділянки, яку передбачається зареєструвати, іншої земельної ділянки або її частини», або, іншими словами, «накладка» – це страшний сон будь-якого інженера-землевпорядника.

09:54:25 16.12.2020

Право осіб на безоплатну вторинну правову допомогу в зв’язку з підвищеням прожиткового мінімуму

1 грудня 2020 року, в Україні підвищено прожитковий мінімум. Тепер він для працездатних громадян становить 2270 гривень, для непрацездатних – 1769 гривень. У зв'язку з цим повідомляємо, яка сума середньомісячного доходу дозволяє громадянам мати право на безоплатну вторинну правову допомогу, що полягає в захисті, складанні документів процесуального характеру, здійсненні представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами. Працездатна особа:  Ви маєте право на безоплатну вторинну правову допомогу, якщо ваш середньомісячний дохід не перевищує 4540 грн. Непрацездатна особа: Ви маєте право на безоплатну вторинну правову допомогу, якщо ваш середньомісячний дохід не перевищує 3538 грн. Крім того, на безоплатну вторинну правову допомогу мать право також:

10:36:22 10.12.2020

Якщо відомості про право власності на вашу земельну ділянку містяться в реєстрі прав на нерухоме майно, але відсутні в земельному кадастрі, то про це публічно повідомить сайт Міністерства юстиції

Це передбачає «Порядок проведення звірки відповідності відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо земельних ділянок з Державним земельним кадастром», який за поданням міністра юстиції Дениса МАЛЮСЬКИ, 25 листопада, затвердив Кабмін.

13:13:58 04.12.2020

Коли через суд треба доводити, що Наталья російською – це та ж Наталія українською

Кожна Наталка (будемо використовувати саме такий неофіційний варіант імені) зіштовхувалась з ситуацією, коли її офіційне ім’я пишуть, кому як хочеться. Це відбувається тому, що ім’я має декілька варіантів: Наталя, Наталія, російською – це та ж Наталья. Здавалось би – одне й те саме. Але різниця в одну літеру може завадити людині отримати пенсію. Свідками такого випадку стали юристи Криворізького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

08:42:50 02.12.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора