A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Про пробацію

Дата: 06.02.2020 16:36
Кількість переглядів: 291

ПРО ПРОБАЦІЮ

 

 Пробація представляє собою систему виконання покарань без позбавлення волі, орієнтовану не лише на контроль та нагляд за засудженими, а й на надання консультаційної допомоги у напрямі зміни умов життєдіяльності правопорушника.

 Головна мета пробації - безпека суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

 Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відповідного середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.

 Пробація - цивілізований шлях роботи із правопорушниками, який довів свою ефективність в Європі з точки зору зорієнтованості на убезпечення суспільства та попередження вчинення повторних злочинів особами, які їх вже вчиняли.

 Впровадження пробації в Україні - це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення правопорушників без ув’язнення.

 Пробація – найпотужніший блок в кримінально-виконавчій системі. Кількість клієнтів пробації за чисельністю значно перевищує кількість осіб, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі.

 Пробація державі обходиться в 10-12 разів дешевше, ніж ув’язнення.

Сьогодні на обліку пробації перебуває понад 65 тис. осіб, щороку по обліку проходить в середньому до 150 тис. осіб. 2/3 усіх засуджених судом потрапляють до органів пробації, а лише третина – до виправних установ закритого типу.

Клієнтами пробації є: обвинувачені, стосовно яких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені від відбування покарання з випробуванням; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора