A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформація відділу «Михайлівське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Дата: 11.06.2020 15:08
Кількість переглядів: 224

Кожна людина хоча б раз у своєму житі, давала або брала від іншої людини кошти у борг. Дана дія є настільки розповсюдженим, що сторони часто не замислюються над його юридичною складовою та в першу чергу керуються довірою один до одного.

Проте, як показує практика не завжди учасники таких позик є добросовісними і повертають позичені кошти. До того ж люди не завжди укладають письмовий договір, а обмежуються максимум розпискою.

Тоді виникає питання:

Як правильно написати розписку і що обов'язково повинно бути в ній зазначено?

Головні реквізити, які повинна в собі містити розписка:
1. Найменування документа - «Розписка» або «Боргова розписка».
2. Прізвище, ім'я, по батькові сторін угоди;
3.Дані, що ідентифікують особу, наприклад, реєстраційний номер облікової картки платника податків, номер паспорта і коли і ким він був виданий;
4. Сума грошей чи інший предмет позики;
5. Термін позики;
6. Дата, а також місце складання розписки, передача грошей або інших предметів позики, особистий підпис сторін;

Розписка пишеться бажано власноручно позичальником.
Можете вказати також і іншу інформацію, яку вважатимете важливою при укладанні цієї угоди.
Обов’язково зверніть увагу на те, що факт отримання коштів в борг підтверджує не будь-яка розписка, а саме розписка про отримання коштів, зі змісту якої можна встановити, що відбулася певної суми коштів від Позикодавця до позичальника.
Пам’ятайте, що розписка не є письмовою формою договору позики та не є документом, що його замінює, тому радимо дотримуватись прямих вимог законодавства та укладати письмові договори позики, які можуть максимально захистити інтереси обох сторін.

????Детальніше за консультацією ви можете звернутися до відділу «Михайлівське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: смт Михайлівка, вул.. Святопокровська, 4-А або за телефоном: (06732) 2-07-33 та моб. 098 3542253.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора