A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Електронній реєстрації місця проживання дітей до 14 років бути

Дата: 27.07.2020 08:27
Кількість переглядів: 209

22 липня 2020 року Уряд схвалив зміни, які дозволяють подавати заяву щодо реєстрації місця проживання дітей та зняття з неї онлайн. Тож вже за місяць ми запустимо цю послугу на порталі Дія — і батьки 6,5 млн дітей зможуть зареєструвати їх, не виходячи з дому.

Навіщо дітям потрібно змінювати місце проживання?

У разі запису до дитсадка чи вступу до школи перевагу часто надають тим дітям, які мають зареєстроване місце проживання. Отримати паспорт вперше також потрібно саме за місцем реєстрації.

Як працюватиме послуга?

Батьки дитини до 14 років зможуть сплатити адмінзбір та заповнити заяву на порталі Дія і того ж або наступного дня (крім вихідних) змінити реєстрацію місця проживання.

Важливо: зареєструвати нове місце проживання та зняти реєстрацію з попереднього вже зараз можна одночасно. Тобто під час переїзду не потрібно зніматися з реєстрації. Достатньо звернутися до ЦНАП за новим місцем проживання і подати заяву.

Що потрібно для отримання послуги онлайн?

Електронний підпис одного з батьків. А якщо батьки зареєстровані за різними адресами, то підписи обох. Жодні додаткові довідки та папірці не потрібні. Кількість візитів до державних органів зменшується до 0.

Де працюватиме послуга?

Спочатку ми запускаємо е-реєстрацію місця проживання для дітей у тестовому режимі у Києві, Харкові, Рівному, Львові, Луцьку, Одесі, Кривому Розі, Вінниці, Запоріжжі та Маріуполі. Згодом — розповсюдимо на всю країну.

Читати на сайті https://bit.ly/3fRIAkW


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора