A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

18 липня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визнання особою без громадянства».

Дата: 27.07.2020 10:40
Кількість переглядів: 185

Відповідно до пункту 1 розділу ІІ «Прикінцеві положення» зазначений Закон вводиться в дію через три місяці з дня набрання ним чинності – 18 жовтня 2020 року.

Вказаним Законом внесено зміни, зокрема до частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», якими передбачено, що особи, які звернулися із заявою про визнання особою без громадянства матимуть право на всі види правових послуг, передбачених частиною другою статті 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», з дня подання особою заяви про визнання особою без громадянства до прийняття остаточного рішення за заявою, а також під час отримання дозволу на імміграцію, оформлення посвідки на тимчасове чи постійне проживання.

 Довідково:

Основною метою Закону є створення процедури визнання особою без громадянства, що в подальшому надасть змогу для таких осіб законно перебувати на території України, отримати документ, що посвідчує їх особу.

Реалізація положень прийнятого Закону потребує комплексного оновлення підзаконних нормативно-правових актів, зокрема встановлення порядку розгляду заяв про визнання особою без громадянства, зразку довідки про звернення за визнанням особою без громадянства тощо.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора