A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

МОЗ затвердило меню харчування у дошкільних закладах освіти

Дата: 12.11.2021 11:04
Кількість переглядів: 695

Міністерство охорони здоров’я України затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню, рекомендоване для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах на осінній період.

Відповідний наказ МОЗ України від 05.11.2021 № 2441 "Про затвердження рекомендованого Примірного чотиритижневого сезонного меню рекомендованого для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6(7) років в закладах освіти..." опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров’я. Також тут міститься технологічна документація (технологічні картки) на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню:

Для першого - https://cutt.ly/jTrRSBA

Другого - https://cutt.ly/CTrRKHT

Третього - https://cutt.ly/5TrRVXc

Четвертого тижнів - https://cutt.ly/lTrR9gD

У техкартках наведені всі необхідні розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), процеси приготування та температурні режими. Меню можна використовувати як у повному обсязі, так і частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання та технологічні можливості конкретних закладів. Проте варто пам’ятати, що в разі внесення таких змін, меню потрібно буде погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.  Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори року з урахуванням сезонних продуктів.

Повний перелік техкарток можна переглянути за посиланням: 

https://bit.ly/3nuLMbb

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора