A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи

Дата: 09.10.2019 08:05
Кількість переглядів: 454

Фото без опису

Файли для завантаження

 

Зняття з реєстрації місця проживання/перебування особи

(назва адміністративної послуги)

Михайлівська селищна рада

(найменування суб’єкта надання адміністративної послуги)

 

Інформація про суб'єкта надання адміністративної послуги

1

Місцезнаходження виконавчого органу місцевого самоврядування та центру надання адміністративних послуг

Вул. Центральна, буд.21, смт. Михайлівка Михайлівського району Запорізької області,  72002

2

Інформація щодо режиму роботи виконавчого органу місцевого самоврядування та центра надання адміністративних послуг

«Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету Михайлівської селищної ради:

Понеділок, вівторок, середа з 8-00 год. до 17-00 год.;

Четвер з 8-00 год. до 20-00 год.;

П’ятниця з 8-00 год. до 17-00 год.;

Субота з 8-00 год. до 16-00 год.

Без перерви на обід. Неділя – вихідний день

3

Телефон/факс (довідки), адреса електронної пошти, веб-сайт

Тел./факс: (06132 2-19-85)

Веб-сайт: https://mihajlivska.gromada.org.ua/

Електронна пошта: possovet@meta.ua

Нормативні акти, якими регламентується порядок та умови надання адміністративної послуги

4

Закони України

  1. Закон України від 11.12.2003 року  № 1382-IV «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».
  2. Закон України від 21.05.1997 року № 280/97-ВР «Про місцеве самоврядування в Україні».
  3. Закон України від 06.09.2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги».

5

Акти Кабінету Міністрів України та центральних органів виконавчої влади

  1. Постанова КМУ від 02.03.2016 року № 207 «Про затвердження правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру».
  2. Постанова КМУ від 26.10.2016 року № 745 «Про внесення змін до Постанови КМУ від 25.03.2015 року № 302».

Умови отримання адміністративної послуги

6

Підстава для одержання адміністративної послуги

Заява фізичної особи або її законного представника, представника на підставі довіреності, посвідченої в установленому законом порядку, на отримання адміністративної послуги за встановленою формою.

7

Вичерпний перелік документів необхідних для отримання адміністративної послуги

  1. Заява за формою згідно з додатком 11 до Правил реєстрації місця проживання. затверджених постановою КМУ від  02.03.2016 року № 207.

У визначених законодавством випадках, зняття з реєстрації місця проживання здійснюється на підставі:

  1. Рішення суду, яке набрало законної сили, про позбавлення права власності на житлове приміщення або права користування житловим приміщенням, про виселення, про зняття з реєстрації місця проживання особи, про визнання особи безвісно відсутньою або оголошення її померлою.
  2. Свідоцтво про смерть.
  3. Повідомлення територіального органу або підрозділу ДМС із зазначенням відповідних реквізитів паспорта померлої особи або документа про смерть, виданого компетентним органом іноземної держави, легалізованого в установленому порядку.
  4. Інші документи, які свідчать про припинення:
  • підстав для перебування на території України іноземців та осіб без громадянства (інформація  територіального органу ДМС або територіального підрозділу ДМС, на території обслуговування якого зареєстровано місце проживання особи, про закінчення строку дії посвідки на тимчасове проживання або копія рішення про скасування посвідки на тимчасове проживання чи скасування дозволу на імміграцію та посвідки на постійне проживання в Україні);
  • підстав для проживання бездомної особи у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту (письмове повідомлення соціальної установи, закладу соціального обслуговування та соціального захисту);
  • підстав на право користування житловим приміщенням (закінчення строку дії договору оренди, найму, піднайму житлового приміщення, строку навчання в навчальному закладі (у разі реєстрації місця проживання в гуртожитку навчального закладу на час навчання), відчуження житла та інших визначених законодавством документів).

Зняття з реєстрації місця проживання у зв'язку з припиненням підстав для проживання бездомної особи у спеціалізованій соціальній установі, закладі соціального обслуговування та соціального захисту та припиненням підстав на право користування житловим приміщенням здійснюється за клопотанням уповноваженої особи закладу/установи або за заявою власника/наймача житла або їх представників.

Зняття з реєстрації місця проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб, стосовно яких встановлено опіку чи піклування, здійснюється за погодженням з органами опіки і піклування.

  1. Документ, до якого вносяться відомості про зняття з реєстрації місця проживання. Якщо дитина не досягла 16-річного віку, подається свідоцтво про народження.
  2. Квитанція про сплату адміністративного збору.
  3. Військовий квиток або посвідчення про
    приписку (для громадян, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку).

У разі подання заяви представником особи, крім     зазначених     документів, додатково подаються:

  1. Документ, що посвідчує особу представника.
  2. Документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини — батьками (усиновлювачами).

Зняття з реєстрації місця проживання особи за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників.

  1. Письмова згода одного з батьків дитини, яка не досягла 14 років у разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).

8

 

Порядок та спосіб подання документів, необхідних для отримання адміністративної послуги

Заявник для одержання адміністративної послуги звертається до центру надання адміністративних послуг, повноваження якого поширюється на територіальну громаду.

9

Платність надання адміністративної послуги

Адміністративна послуга є платною.

9.1

Нормативно-правові акти, на підставі яких стягується плата

  1. Закон України від 11.12.2003 року  № 1382-IV «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні».
  2. Закон України від 06.09.2012 року № 5203-VI «Про адміністративні послуги».

9.2

Розмір та порядок внесення плати за адміністративну послугу

За реєстрацію, зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративний збір:

  • у разі звернення особи протягом встановленого Законом України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» строку - у розмірі 0,0085 розміру мінімальної заробітної плати;
  • у  разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку - у розмірі 0,0255 розміру мінімальної заробітної плати.

У разі реєстрації місця проживання одночасно із   зняттям з попереднього місця проживання   адміністративний  збір стягується лише за одну адміністративну послугу та зараховується до місцевого бюджету за новим місцем проживання.

9.3

Розрахунковий рахунок для внесення

плати

Розрахунковий рахунок для внесення плати надається центром надання адміністративних послуг, який надає адміністративну послугу.

10

Строк надання адміністративної послуги

У день безпосереднього звернення особи чи в день подання особою або її представником документів/в день отримання документів від центру надання адміністративних послуг.

11

Перелік підстав відмови у наданні адміністративної послуги

  1. Особа не подала документів або інформації, необхідних для зняття з реєстрації місця проживання;
  2. Подані документи є недійсними або у них міститься недостовірна інформація;
  3. Для зняття з реєстрації звернулась особа, яка не досягла 14-річного віку.

Рішення про відмову в знятті з реєстрації місця проживання приймається в день звернення особи або її представника шляхом зазначення у заяві про зняття з реєстрації місця проживання підстав відмови. Зазначена заява повертається особі або її представнику.

12

Результат надання адміністративної послуги

Внесення відомостей про зняття з реєстрації місця проживання до паспорта громадянина України, тимчасового посвідчення громадянина України, посвідки на постійне проживання, посвідки на тимчасове проживання, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист (далі — документ, до якого вносяться відомості про місце проживання), а відомості про зняття з реєстрації місця перебування — до довідки про звернення за захистом в Україні.

Відомості про зняття з реєстрації місця   проживання   вносяться   до   паспорта громадянина України:

  • у вигляді книжечки (зразка 1993 року) — шляхом проставлення в ньому штампа реєстрації місця проживання особи, або штампа зняття з реєстрації місця проживання особи;
  • у формі картки (зразка 2015 року) — шляхом внесення  інформації  до безконтактного електронного носія, який імплантовано у такий паспорт, у разі наявності робочих станцій та підключення   органу   реєстрації   до   Єдиного державного  демографічного  реєстру  (далі  — Реєстр).

У разі непідключення органу реєстрації до Реєстру особі видається довідка про зняття з реєстрації місця проживання, а внесення  інформації до безконтактного електронного носія здійснюється територіальним підрозділом ДМС на підставі такої довідки.

13

Способи отримання відповіді (результату)

Звернення до центру надання адміністративних послуг, повноваження якого поширюється на територіальну громаду.

14

Примітка

У разі проживання особи за недійсним паспортом, до неї застосовуються заходи адміністративного впливу відповідно до статті 197 КУпАП (санкція - попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), 198 КУпАП (санкція - попередження або накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Розгляд справ про адміністративні правопорушення і накладення адміністративних стягнень   покладено   на   виконавчий  комітет селищної ради.

Від імені виконавчого комітету селищної ради розглядати справи про адміністративні   правопорушення,   передбачені статтями 197, 198 цього Кодексу (при накладенні адміністративного стягнення у  вигляді попередження в центрі надання адміністративних послуг),  має головний спеціаліст з реєстрації/зняття з реєстрації фізичних осіб в Україні.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора