Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Урочиста церемонія перепоховання загиблих воїнів ІІ Світової війни.

Дата: 08.05.2019 23:02
Кількість переглядів: 333

Сьогодні, у переддень великого свята Перемоги, була проведена урочиста церемонія перепоховання останків воїнів, які загинули в боях в районі М – Білозірка – Тимошівка, які продовжувались з 20 вересня  по 30 жовтня 1941 року і носили запеклий характер та супроводжувались неодноразовими контратаками з обох сторін. У боях 20-24 вересня на цій ділянці ворог поніс великі втрати, 1500 чоловік. Про втрати нашої армії мало що відомо, але вони були не меншими.

Фото без описуВійну не можна вважати закінченою, поки не похований останній загиблий солдат. Саме ці слова відомого полководця, стали лейтмотивом сьогоднішнього заходу.

В 2005 році було офіційно зареєстровано Асоціацію пошукових загонів в Запорізькій області. Всього таких загонів зареєстровано 15 з 268 пошуковцями. На території Михайлівського району діяли три загони. Це Тимошівський «Вертикаль», В-Білозерський «Рубіж» та Дніпрорудненський «Вітязь». За період роботи знайшли і перепоховали 5862 військовослужбовця. 1300 останків німецьких військових передали на перепоховання на Батьківщину. За останні 5 років провели в 165 учбових закладах уроки мужності. Та робота, яка проводиться в цих загонах – безцінна, бо працює на патріотичне виховання молоді.

Почесна президія заходу:

  1. Ракша О.В. – селищний голова Михайлівської ОТГ;
  2. Передерій С.В. – голова Михайлівської районної ради;
  3. Дудка В.І. – депутат Запорізької обласної ради;
  4. Фатєєв М.І. – помічник НДУ Валентирова С.В.;
  5. Петров А.В. – в.о. старости Тимошівського округу;
  6. Бородавко Л.А. – член виконавчого комітету Михайлівської селищної ради;
  7. Смердов В.О. – голова асоціації пошукових груп в Запорізькій області;
  8. Сапальов В.А. – голова районного пошукового загону «Вертикаль»;
  9. Роман Коржиков – протоієрей, настоятель Храму Святого Василія.

Після перепоховання загиблих воїнів відбулось покладання вінків та квітів до могил невідомого солдата, де знайшов останній притулок прах загиблих воїнів.

Основні моменти заходу:

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису Фото без описуФото без опису Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуМихайлівська селищна ОТГ висловлює щиру подяку Асоціації пошукових груп в Запорізькій області та всім небайдужим громадянам, які долучились до даного заходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора