Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Міжнародний день рибальства

Дата: 27.06.2019 11:09
Кількість переглядів: 272

27 червня у всьому світі відзначають день рибальства. Історія свята сягає корінням у 1985 рік, коли за рішенням Міжнародної конференції з регулювання і розвитку рибальства, що відбулася в 1984 р. в Римі, офіційно з'явився міжнародний день рибальства.

Рибальство в Україні було відоме здавна. Це підтверджують археологічні знахідки - глиняні та кам'яні грузила для риболовних сіток, різноманітні гачки тощо, які належать до культури різних епох. Поширенню рибальства сприяла велика кількість річок та інших водойм, а також прадавня традиція використання риби у харчуванні.

Рибальство — це переважно додаткове заняття, яке було доступне у будь-яку пору року людям різного віку, не вимагало складних знарядь тощо. Вільним ловом риби користувалися, насамперед, привілейовані класи та дрібні підприємці, а також чиновники, які це право купували. Селяни рибу для власних потреб ловили потай, у вільний від сільськогосподарських робіт час. На берегах великих річок чи озер були відомі окремі села, де рибалили майже усі чоловіки. Жінки брали участь у допоміжних роботах - ремонтували сітки, допомагали переробляти й продавати рибу, а інколи в мілководних річках самі виловлювали її руками. Загалом в Україні екологічно чисті, впорядковані громадами ставки та озера, русла річок до кінця XIX ст. були дуже багатими на водні біоресурси.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора