Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Профорієнтаційний захід з учнівською молоддю Михайлівської громади

Дата: 03.10.2019 10:45
Кількість переглядів: 282

Усім відомі чотири основні типи темпераменту - холерик, сангвінік, меланхолік і флегматик. На думку вчених, темперамент пов'язаний з особливостями нервової системи людини, тому вважається його вродженою властивістю. Змінити свій темперамент досить складно - а значить, простіше й правильніше навчитися враховувати власні здібності як в процесі навчання, так і при виборі професії.

     Щоб визначити тип темпераменту, розроблені спеціальні тести. Який же з чотирьох описаних темпераментів найбільше властивий Вам? З таким питанням психолог Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості Табаєва Ю.С. звернулась до випускників Михайлівської об’єднаної територіальної громади. Під час профорієнтаційного заходу учні дізналися які професії більше відповідають холерику, меланхоліку, сангвініку, флегматику. Холерик може досягти успіхів у професійних галузях, пов'язаних з роботою з людьми, встановленням соціальних зв'язків, а також там, де потрібно здобути прихильність співрозмовника. Меланхоліки досягають успіхів у роботі, яка вимагає ретельності, педантичності, спостережливості, дослідження деталей і при цьому виключає велике коло спілкування. Сангвініки можуть реалізувати себе в професіях, пов'язаних як з фізичною, так і з розумовою працею, оскільки вони вирізняються стабільною працездатністю, на яку мало впливають зовнішні або внутрішні чинники. Флегматик може з успіхом упоратися з професіями диспетчера, лаборанта, агронома, інженера, ветеринара, системного адміністратора, ювеліра, коректора, зі спеціальностями, пов'язаними з обробкою даних і, звичайно ж, з низкою інших професій.

     Ця інформація допоможе школярам зробити усвідомлений вибір майбутньої професії, яка дозволить самореалізуватись, обрати для цього форму та напрямок навчання та працевлаштуватися в подальшому в рідній країні.
     Кожен учень отримав запрошення до центру зайнятості для проходження тестування яке допоможе молодій людині визначитися в житті в професійному плані.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора