Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

У Запоріжжі представники чотирьох областей підвищували кваліфікацію у питаннях антикорупційної діяльності

Дата: 07.11.2019 14:49
Кількість переглядів: 227

Представники державної служби та органів місцевого самоврядування із Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Донецької областей пройшли в Запоріжжі підвищення кваліфікації за програмою «Запобігання та виявлення корупції – практика застосування».

Тренінг організовано Українською школою урядування спільно з представниками Національного агентства запобігання корупції. У вітальному слові начальник відділу взаємодії з органами державної влади Української школи урядування Дмитро Абрамов висловився щодо корисності запропонованої програми та сподівання на отримання відповідей на всі питання, які будуть виникати під час тренінгу.  

Депутат Запорізької обласної ради, голова постійної комісії з питань законності, боротьби з корупцією, регламенту, депутатської діяльності та депутатської етики, прав людини, свободи слова та інформації Ірина Вишнякова зауважила, що тема тренінгу є актуальною, адже в законодавстві відбуваються зміни і їх необхідно своєчасно враховувати в роботі органів місцевого самоврядування та державної служби.

- Законодавство оновлено. Увага стала приділятися й превентивним мірам. Вважаю це дуже добрим та важливим, адже самі такі міри зможуть, зокрема, знизити рівень корупції в нашій країні, який на сьогодні дуже високий. На своєму рівні обласна рада працює у напрямку попередження та виявлення корупційних ризиків, створено відповідний відділ у виконавчому апараті, створено комісію з оцінки корупційних ризиків, до складу якої входять представники різних депутатських фракцій, розроблено антикорупційну програму на 2019-2020 роки. Необхідно відповідально віднестися до внесених змін до законодавства та уважно розглянути запропоновані превентивні міри. Бажаю вдалої роботи!, - побажала учасникам Ірина Вишнякова.

Тренінг поділили на декілька частин, учасники ознайомилися з наступними темами:

  • окремі аспекти функціонування уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції Департаменту організації роботи із запобігання та виявлення корупції;
  • порядок проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, що передбачають зайняття відповідального або особливого відповідального становища, а також посад з підвищеним корупційним ризиком;
  • функціонування Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення;
  • викривачі корупції та гарантії їх захисту за законодавством України.

Спікерами виступили фахівці НАЗК Юрій Леонтьєв та Ольга Онікієнко. Усі присутні мали змогу задати питання, що цікавлять, та отримати відповіді стосовно безпосереднього місця роботи або конкретної ситуації. Наприкінці передбачено тестування учасників та вручення сертифікатів.

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора