Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Підсумки першого етапу конкурсу «Моя громада - моє майбутнє»

Дата: 05.12.2019 11:17
Кількість переглядів: 417

З 01.10.2019 по15.12.2019 року  серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл об’єднаних територіальних громад (далі –ОТГ) Запорізької області триває Конкурс відеороликів «Моя громада  - моє майбутнє» (далі «Конкурс»), який запроваджений  Запорізьким обласним центром зайнятості в рамках реалізації Концепції державної системи професійної орієнтації населення, затвердженої постановою КМУ від 17.09.2008 № 842 (із змінами), та проекту «START PROFI. Обирай. Вирішуй. Дій.». Співорганізаторами конкурсу є органи місцевого самоврядування, уповноважені органи та установи освіти.

Перший тур конкурсу – відбірковий відбувся з 01.10.2019 року по 29.11.2019 року серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл об’єднаних територіальних громад (далі –ОТГ) Михайлівського району .

Мета конкурсу: підвищення мотивації до вибору майбутньої професії, формування у молоді зацікавленості та патріотичного ставлення до розвитку і майбутнього рідного краю (міста, села) та допомоги молодим людям у самостійному і усвідомленому виборі професії залежно від інтересів, життєвих цілей, уподобань та особливостей і потреб громади.

На участь в конкурсі надійшли  заявки:

Михайлівська ОТГ:

- Опорний комунальний заклад «Михайлівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів –гімназія»ім.Героя Радянського Союзу І.А.Найдьонова Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області – індивідуальна робота учениці 9 класу;

- Комунальний заклад «Михайлівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області – групова робота 10 класу;

- Комунальний заклад «Тимошівська  загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів  Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області - групова робота учнів 10 класу.

Плодородненська ОТГ:

 - Комунальний заклад «Марянівський навчально-виховний комплекс І-ІІ ступенів «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад»  Плодородненської сільської  ради Михайлівського району Запорізької області – групова робота учнів 9 класу.

Перед учасниками було поставлено серйозні завдання:

поглиблене вивчення ресурсів ОТГ та перспектив розвитку; формування у молоді зацікавленості до розвитку, самореалізації і бачення себе в майбутньому громади; попередження міграції сільської молоді до міст;розвиток молодіжних ініціатив, направлених на покращення життя в громадах; формування у учнів мотивації до усвідомленого вибору майбутнього професійного шляху, легального працевлаштування в Україні; привернення уваги молоді до професій, необхідних для розвитку громади та місцевого самоврядування; сприяння розвитку професійних інтересів і нахилів для забезпечення соціального захисту молоді та профілактики безробіття; виховання патріотизму та любові до рідного краю; розвиток творчого потенціалу молоді.

Також організаторами були заявлені серйозні вимоги до конкурсних робіт: формат ролику, тривалість,  мова, сюжет тощо.

Молоді люди підійшли до виконання завдання  відповідально, творчо, небайдуже й навіть сміливо. Представлені відеоролики повністю відповідають тематиці й мають всі, без винятку, оригінальність викладання інформації та бачення молодого покоління перспектив розвитку громади та пропозиції щодо покращення життя в громадах. Й  головне, що в майбутньому  вони бачать себе  на своїй малій Батьківщині.

Конкурсній комісії досить складно було визначитись з переможцем по  Михайлівській ОТГ. Одноголосно перше місце отримав відеоролик учнів 10 класу комунальний заклад «Михайлівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 Михайлівської селищної ради Запорізької області, який відправлено для участі у фінальному відбірковому турі – обласному, який відбудеться з 05.12.2019  по 15.12.2019 в Запорізькому обласному центрі зайнятості.

Також відправлено для участі у фінальному відбірковому турі й відеоролик групи школярів комунального закладу «Мар’янівський навчально-виховний комплекс І-ІІ ступенів» «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» Плодородненської сільської ради Михайлівського району Запорізької області.

Цей захід не пройшов поза уваги небайдужих мешканців нашого району.

За творчими успіхами молоді стежили – депутат обласної ради, керівник ТОВ «Агрофірма ім. Мічуріна» Дудка Віктор Іванович, староста Тимошівського старостату Петров Андрій Васильович.  Від Дудки В.І. команди отримали в подарунок торти та фруктовий сік, а від  представника громадської організації «Справжні Дії» Петрова А.В. – флешки, з побажаннями здоров’я, успіхів в навчанні, натхнення, не бути байдужими та розвивати творчість.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора