Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Співпраця – крок до сприяння у працевлаштуванні

Дата: 17.12.2019 15:28
Кількість переглядів: 201

13  грудня в Михайлівській районній філії Запорізького обласного центру зайнятості відбувся профінформаційний захід, мета  якого, як завжди, - сприяння у працевлаштуванні осіб, які перебувають на обліку в службі зайнятості у пошуках роботи.

Перед присутніми  виступила начальник відділу соціальної роботи комунального закладу «Центр соціальних послуг» Михайлівської селищної ради, Михайлівського району Запорізької області – Федоришина Оксана Володимирівна, яка  надала вичерпну інформацію про «патротанту сім’ю”: поняття та покрокова процедура її створення, права та обов’язки  патронатних вихователей, оплата послуг із здійснення патронату над дитиною.  Створення патронатної сім’ї – один із способів працевлаштування: патронатні вихователі підлягають загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, а платником єдиного внеску на здійснення цього страхування визначено роботодавця.

Патронатна сім’я – альтьернатива інтернатним закладам, притулок для дітей та допомога біологічним батькам, які з тих чи інших причин не можуть опікуватись своїми дітьми і на належному рівні виконувати свої батьківські обов’язки. Звернуто увагу на те, що при влаштуванні дитини в сім’ю патронатного вихователя її батьки не звільняються від обов’язку від обов’язку щодо утримання дитини.

Учасники заходу мали можливість поспілкуватись з заступник начальника Михайлівського бюро правової допомоги Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мороз Тетяною Анатоліївною, яка надала відповіді на всі питання присутніх.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора