Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

День Соборності

Дата: 22.01.2021 13:20
Кількість переглядів: 197

22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акта злуки УНР та ЗУНР в єдину незалежну державу.

"Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка (Галичина, Буковина, Угорська Русь) і Наддніпрянська Велика Україна. Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України. Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка", – йшлося у зачитаному в центрі столиці універсалі.(https://www.unian.ua/lite/holidays/den-sobornosti-ukrajini-2021-data-istoriya-svyata-tradiciji-dnya-sobornosti-11290049.html).

Сьогодні біля пам'ятника Т.Г. Шевченка в Михайлівці відбулось покладання квітів в честь цього свята. Нагадаємо, що День Соборності є одним зі знакових свят українського державотворення після Дня незалежності. На зібранні були присутні: селищний голова Володимир РИКУН, голова Михайлівської районної державної адміністрації Олексій ТИМКІВ, працівники держустанов.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора