Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Семінар щодо дотриманням вимог Санітарного регламенту та законодавства при організації харчування здобувачів освіти в закладах загальної середньої освіти.

Дата: 01.03.2021 08:18
Кількість переглядів: 181

Спеціалісти Михайлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області здійснюють роз’яснення щодо дотриманням вимог Санітарного регламенту та законодавства при організації харчування здобувачів освіти в закладах загальної середньої освіти на території Михайлівськї громади. 

23 лютого 2021 року спеціалістами Михайлівського районного управління проведено семінар з директорами, відповідальними за харчування дітей та медичними працівниками закладів загальної середньої освіти Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області.

Захід було організовано з метою роз’яснення вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти та Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України №2532 від 03.12.2020 року «Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти», які набрали чинності з 01.01.2021 року.

Під час семінару спеціалістами Держпродспоживслужби детально були надані роз’яснення стосовно гігієнічних вимог: облаштування територій, будівель та приміщень закладу, водопостачання, водовідведення та опалення, медичного обслуговування, освітнього процесу, роботи з технічними засобами навчання, тощо, організації харчування учнів (в т. ч. дітей з особливими дієтичними потребами), дозволенні та заборонені харчові продукти та напої, принципи здорового харчування тощо) та обговорені основні напрямки щодо впровадження системи НАССР.

Водночас, було наголошено на дотриманні протиепідемічних заходів в закладах освіти на період карантину, у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

В підсумку учасники семінару отримали необхідні практичні поради та методичні рекомендації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора