A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Фахівці Держпродспоживслужби Михайлівського району в Михайлівській селищній раді провели зустріч з працівниками закладів загальної середньої освіти та дошкільних навчальних закладів

Дата: 16.08.2021 16:02
Кількість переглядів: 185

16.08.2021 року спеціалістами Михайлівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проведено засідання «круглий стіл» з керівниками, медичними працівниками закладів загальної середньої освіти та дошкільних навчальних закладів Михайлівської селищної ради.                                      

Під час наради були розглянуті питання підготовки закладів освіти до нового навчального року, питання реформування системи шкільного харчування, затверджених Указами президента України та Розпорядженнями КМУ України, змін в організації шкільного харчування, нові норми та Порядок організації харчування у закладах освіти, питання організації, контролю та дотримання вимог чинного законодавства щодо організації безпечного та якісного харчування дітей при функціонуванні закладів освіти.

Окрему увагу присутніх було зосереджено на змінах в організації шкільного харчування, які почнуть діяти уже з нового навчального року. Зокрема, розглядалися питання щодо покращення якості приготування страв, збільшення кількості споживання м’яса, молочних продуктів, овочів та фруктів. Також було наголошено на вимогах законодавства стосовно заборони та обмеження певних харчових продуктів в шкільних їдальнях тощо.

Всі присутні були ознайомлені зі спільним листом-роз’ясненням Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України щодо розробленого проекту змін до Постанови КМУ №305 від 24.03.2021р., які передбачають гнучкий перехідний період на нові норми харчування з 01.09.2021р до 01.01.2022р.

Особливу увагу було приділено питанню щодо дотримання вимог до організації харчування дітей, контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, які отримуються від постачальників та наявності належних супровідних документів.

Учасникам «круглого столу» наголошено про необхідність безумовного виконання Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», що стосується застосування постійно діючих процедур, які засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

Крім того, учасники зустрічі обговорили актуальні питання впровадження в закладах освіти системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Також було наголошено на необхідності дотримання протиепідемічних заходів в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), відповідно до Постанови Головного державного санітарного лікаря України №55 від 18.09.2020. Зокрема, на розробці алгоритму дій на випадок виявлення захворювання дитини або працівника закладу, дотримання дезінфекційних заходів, маскового режиму на території закладу тощо.

В ході практичної частини, учасники заходів отримали фахові поради та методичні рекомендації.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора