A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

З’являється можливість підтвердити результати неформального навчання

Дата: 25.08.2021 10:07
Кількість переглядів: 133

         Громадяни, які не мають документа державного зразка про професійну освіту, але мають значний практичний стаж роботи, здобули професійні знання та вміння за неформальним навчанням, самоосвітою, після запровадження процедури підтвердження кваліфікації працівників зможуть вирішити проблему визначення та документального підтвердження ступеню їх професіоналізму. Це сприятиме посиленню захищеності кваліфікованих працівників, їхньої конкурентоспроможності на ринку праці.

  • 29.11.2013 р. набрав чинності Порядок підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями, затверджений постановою КМУ від 15.05.2013 р. № 340 (далі — Порядок). Ним визначено механізм підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями (далі - підтвердження кваліфікації).

          На сьогодні статус суб’єкта оцінювання та підтвердження результатів неформального навчання мають Рівенський та Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості та вище професійне училище №33 м. Києва за професією Кухар 3-6 розрядів.

          Неформальне професійне навчання передбачає набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок, не регламентованих місцем набуття, строком та формою навчання.

          Таким чином, всі громадяни, які оволоділи певними професійними навичками та працювали або працюють на підприємстві (не маючи при цьому документу державного зразка), можуть за короткий термін отримати його шляхом підтвердження своєї компетенції.

Пропонуємо Вам скористатись можливістю за короткий термін отримати документ державного зразка.

За більш детальною інформацією звертатись до Михайлівської районної філії Запорізького ОЦЗ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора