A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

До уваги мешканців Михайлівської селищної ТГ!

Дата: 28.08.2021 11:24
Кількість переглядів: 181

Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного добробуту» зобов’язує утримувати земельні ділянки та прилеглі території в належному санітарному стані не тільки підприємства, установи, організації але й всіх громадян.

Відповідно до правил благоустрою, на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі зобов’язані  проводити обкошування трави та бур’янів.

Враховуючи непросту ситуацію, що склалась наразі в населених пунктах громади (після дощів на вулицях сіл та селищ, біля присадибних ділянок, а інколи і на самих ділянках забуяли  бур’яни серед яких не мало карантинних),  необхідно нагадати деякі  правила благоустрою.

В першу чергу, мешканці приватного сектору зобов’язані утримувати територію навколо свого будинку у належному стані, систематично і своєчасно  скошувати  траву, бур’яни  на прилеглій та закріпленій території, а також на території прилеглій до їх ділянок.

Правила не тільки спрямовують зусилля всіх мешканців населених пунктів ради на створення сприятливого для життєдіяльності людини довкілля, а й регулюють права та обов’язки учасників правовідносин у галузі благоустрою. Саме про обов’язки, а точніше про значне підвищення відповідальності за невиконання цих обов’язків, змушені проінформувати мешканців населених пунктів. За порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій  населених пунктів (ст. 152 КУпАП) передбачений штраф для громадян у  розмірі від 340 грн. до 1360 грн.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора