A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

РОЗБУДОВА ДЕМОКРАТИЧНОГО, МИРНОГО ТА ґЕНДЕРНО РІВНОПРАВНОГО СУСПІЛЬСТВА В УКРАЇНІ

Дата: 16.12.2021 08:42
Кількість переглядів: 1012

Проект «Розбудова демократичного, мирного та Тендерно рівноправного суспільства в Україні - Фаза II» підтримує локалізацію, впровадження та моніторинг виконання Національного плану дій України з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року (далі - НПД 1325), а також узагальнює досвід, набутий завдяки підтримці структурою ООН Жінки, у зміцненні політики, інституцій та громадянського суспільства на всіх рівнях для просування порядку денного «Жінки, мир та безпека» (ЖМБ) в Україні. Проект «Розбудова демократичного, мирного та Тендерно рівноправного суспільства в Україні - Фаза II» ґрунтується на партнерських відносинах та результатах, досягнутих в рамках першої фази проекту, реалізованої структурою ООН Жінки в Україні за фінансової підтримки Уряду Норвегії у 2018-2021 роках.

У рамках Проекту відбулась зустріч з жінками та жіночими організаціями на місцевому рівні з метою забезпечення їхньої змістовної участі у мирних процесах. Ця діяльність передбачатиме роботу з жіночими організаціями і місцевими групами самодопомоги.

Змістовна участь передбачає поєднання численних пріоритетів, у тому числі, з-поміж іншого: перегляд пропозицій щодо переговорів жіночими ОГС; адвокаційна робота місцевих жіночих груп з постраждалих від конфлікту регіонів, з органами влади; ґендерно чутливий аналіз впливу конфлікту на території та аналіз ґендерно чутливих фактологічних даних щодо конфлікту; постійна взаємодія між жіночими правозахисними групами та учасниками мирних переговорів; обмін передовим досвідом щодо способів впливу на мирні процеси та угоди; та фізична присутність і визнання ролі жінок за столом переговорів. Ключовим моментом для виконання мирних угод є активне залучення жінок та врахування їхніх потреб, пріоритетів і поглядів на усіх рівнях.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора