A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Результати роботи мобільних груп щодо дотримання протиепідемічних заходів

Дата: 13.01.2022 15:33
Кількість переглядів: 149

За ІV квартал 2021 року спеціалістами Михайлівського управління за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, представників Михайлівської селищної ради та Національної поліції здійснено 258 моніторингових обстежень підконтрольних об’єктів щодо дотримання карантинних обмежень, встановлених на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

В ході обстежень на 189 перевірених об’єктах (ринок, заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі, громадського харчування, перукарні та салони краси, заклади освіти, заклади громадського призначення) виявлені порушення протиепідемічних вимог: недотримання «маскового режиму» та соціальної дистанції, відсутнє маркування щодо її дотримання; працівники закладів торгівлі здійснюють розрахунок без рукавичок; відсутні дані про проведення температурного скринінгу працівників; не організовані місця для обробки рук антисептиком; відсутні запаси засобів індивідуального захисту; адміністрацією не проводиться навчання працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту; видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється при відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині; не організовано належним чином централізований збір використаних засобів індивідуального захисту; паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією; своєчасно та якісно не проводиться вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів з використанням миючих та дезінфекційних засобів; для обробки рук використовуються антисептики, які не відповідають вимогам.

За результатами заходів складено 9 протоколів про адміністративні правопорушення. Притягнуто до адміністративної відповідальності 7 осіб за ст.42 КУпАП. Адміністративні штрафи на суму 1751 грн. сплачено 100%. Матеріали 2 справ за ч.1 ст.443  КУпАП передано на розгляд до Михайлівського районного суду.

З адміністрацією, власниками, персоналом та відвідувачами закладів проведено 249 бесід, надано 258 пропозицій, розповсюджено 162 пам’ятки.              З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) для висвітлення результатів моніторингових обстежень постійно використовуються засоби масової інформації (газети «Михайлівські новини», «Пульс громади», «Наше Життя» та веб-сайти ОТГ).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора