A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Михайлівське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області інформує всіх власників свійських тварин, які займаються їх утриманням та розведенням щодо необхідності ідентифікації тварин

Дата: 16.01.2022 19:14
Кількість переглядів: 152

Ідентифікація тварин – це процес ототожнювання тварин через присвоєння їй унікального ідентифікаційного номера з використанням візуальних, електронних та змішаних засобів (в залежності від виду тварин). Ідентифікації підлягають велика та дрібна рогата худоба, свині, коні. Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечувати належну охорону і профілактику здоров’я худоби і як наслідок – здоров’я людей, а також забезпечення населення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва, зберігання та обігу.

Обов’язкова ідентифікація тварин передбачена Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» (із змінами). Дія Закону розповсюджується як на юридичних осіб, так і на фізичних, включаючи власників тварин, які утримують та/або розводять їх для власного споживання. Крім необхідності ідентифікації тварин, вищевказаний Закон зобов’язує власників тварин вести їх облік, володіти інформацією про переміщення, забій, утилізацію та падіж. Подавати дані про реєстрацію тварин, їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж власник повинен протягом 5 робочих днів з дати таких дій або подій.

Для того щоб проідентифікувати та зареєструвати тварину, необхідно звернутися до Михайлівської районної державної лікарні ветеринарної медицини з паспортом громадянина України та ідентифікаційним кодом. Послуга ідентифікації платна – розмір плати залежить від виду тварини, що ідентифікується.

За не виконання вимог Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» передбачено адміністративну відповідальність: до власників тварин, які НЕ ЗВЕРТАЮТЬСЯ до відповідних установ ветеринарної медицини з метою ідентифікації і реєстрації тварин або ВІДМОВЛЯЮТЬСЯ проводити реєстрацію тварин, застосовуються санкції статті 107-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення вимог законодавства про ідентифікацію та реєстрацію тварин» за:

  • неподання для реєстрації даних про ідентифікованих тварин, господарства їх

розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж тварин;

  • переміщення тварин без ідентифікаційних документів;
  • проведення забою, утилізації неідентифікованих та незареєстрованих тварин;
  • неподання для реєстрації даних про господарства, що здійснюють забій та

утилізацію тварин;

  • неподання для реєстрації даних про господарства, що займаються продажем тварин,

наданням послуг зі штучного осіменіння та організацією виставок тварин;

  • здійснення продажу, проведення виставок і штучного осіменіння неідентифікованих та

незареєстрованих тварин -

тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на фізичних осіб - підприємців, уповноважених осіб - від п’яти до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тож будьте пильними та відповідальними у відношенні до своїх тварин — проідентифікуйте їх та проведіть повний клінічний огляд. Не створюйте ймовірної загрози для інших!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора