A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Результати роботи мобільних груп щодо дотримання протиепідемічних заходів

Дата: 28.01.2022 13:22
Кількість переглядів: 148

За січень місяць 2022 року спеціалістами Михайлівського управління та Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, здійснено 42 моніторингових обстеження підконтрольних об’єктів щодо дотримання карантинних обмежень, встановлених на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.   

В ході проведених обстежень на 41 перевіреному об’єкті (заклади продовольчої та непродовольчої торгівлі, громадського харчування, заклади освіти, заклади громадського призначення) виявлені порушення протиепідемічних вимог: недотримання «маскового режиму» та соціальної дистанції, відсутнє відповідне тимчасове маркування для перебування в черзі між відвідувачами не менше 1,5м; працівники закладів торгівлі здійснюють розрахунок без рукавичок; відсутні дані про проведення температурного скринінгу працівників; не організовані місця для обробки рук антисептиком; відсутні запаси засобів індивідуального захисту; адміністрацією не проводиться навчання працівників щодо правил використання засобів індивідуального захисту; видача замовлень в багаторазовому посуді здійснюється при відсутності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині; не організовано належним чином централізований збір використаних засобів індивідуального захисту; паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою їх утилізацією; своєчасно та якісно не проводиться вологе прибирання виробничих приміщень та поверхонь, місць контакту рук працівників і відвідувачів з використанням миючих та дезінфекційних засобів; для обробки рук використовуються антисептики, які не відповідають вимогам.

За результатами заходів складено 14 протоколів про адміністративні правопорушення. Притягнуто до адміністративної відповідальності 4 особи за ст.42 КУпАП. Адміністративні штрафи на суму 612 грн. сплачено 100%. Матеріали 10 справ за ч.1 ст.443  КУпАП передано на розгляд до Михайлівського районного суду.

З адміністрацією, власниками, персоналом та відвідувачами закладів проведено 50 бесід, надано 42 пропозиції, розповсюджено 46 пам’яток.              З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) Михайлівське управління постійно висвітлює результати моніторингових обстежень в ЗМІ та веб-сайтах ОТГ.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора