A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Договір на технічне обслуговування систем газопостачання

Дата: 22.02.2022 08:47
Кількість переглядів: 529

До Михайлівської селищної ради надійшов лист від AT «ЗАПОРІЖГАЗ», в якому зазначається інформація щодо необхідності укладення договорів на технічне обслуговування систем газопостачання.

Інформуємо, що відносини між газорозподільними підприємствами та фізичними особами - споживачами природнього газу регулюються Кодексом газорозподільних систем, затвердженого постановою НКРЕКП від 30.03.2015р. №2494 та зареєстрований у Міністерстві юстиції України 06.11.2015р. за №1379/27824 (далі Кодекс ГРМ) та Правилами безпеки систем газопостачання, затверджених наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України №285 від 15.05.2015р. та зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 08.06.2015р. за №674/27119 (далі - ПБСГ).

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до пункту 3 глави 5 розділу III Кодексу визначено, що власники газових мереж, у тому числі побутові споживачі внутрішньобудинкових систем газопостачання, які згідно з актом розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін відповідають за експлуатацію цих мереж та їх складових, забезпечують належну їх експлуатацію згідно з чинним законодавством, у тому числі ПБСГ, зокрема укладають відповідний договір із суб'єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт.

Згідно з пунктами 3.2 та 3.3 розділу III ПБСГ визначено, що власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України.

Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) відповідає за технічний стан, безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними канапами.

У відповідності до п.5.4 ПБСГ технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання житлових і громадських будівель, комунально-побутових об'єктів невиробничого характеру здійснюється на договірних засадах.

Межа балансової належності та експлуатаційної відповідальності між Оператором ГРМ та споживачем (суміжним суб'єктом ринку природного газу) визначається в акті розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, що є невід'ємною частиною договору розподілу природного газу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора