Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Новини

5 особливостей регулювання праці керівників

Серед усіх категорій працівників керівники заслуговують особливої уваги. Вони ухвалюють важливі управлінські рішення та уповноважені врегульовувати кадрові питання. Знання трудових прав і обов’язків керівників є запорукою злагодженого функціонування підприємства та дотримання інтересів усіх членів трудових колективів. На топ-менеджерів поширюються всі основні трудові гарантії, хоча специфіка їх діяльності зумовлює певні винятки і доповнення. Державний центр зайнятості звертає увагу на 5 нюансів регулювання праці керівників підприємств, установ і організацій.

15:43:03 04.02.2021

Як мінімізувати негативні наслідки масових вивільнень працівників у зв’язку зі зміною адміністративно-територіального устрою

Вже декілька років триває реформа децентралізації. Наразі для організації ефективної системи виконавчої влади у Запорізькій області ліквідовано 20 та створено 5 районів. Це Бердянський, Василівський, Запорізький, Мелітопольський та Пологівський. Незважаючи на високу кваліфікацію співробітників РДА та їх внесок у розвиток регіонів, скорочення є непростим, болючим, але необхідним рішенням.

16:07:04 28.01.2021

Чи передбачені законодавством додаткові гарантії для певних категорій вивільнюваних працівників?

Під час реорганізації підприємства, установи чи організації роботодавці мають враховувати норми законодавства про працю, що надають окремим категоріям працівників переважне право залишитися на роботі, а деякі категорії працівників взагалі убезпечені від вивільнення, крім випадків ліквідації підприємства, установи чи організації.

08:23:44 28.01.2021

Як ринок праці долав коронокризу у 2020 році

«Коронакриза стала серйозним випробуванням для ринку праці. Упродовж минулого року відбулося суттєве зменшення кількості вакансій з одночасним зростанням рівня безробіття. Але, незважаючи на обмежувальні заходи, фахівці служби продовжували пошук роботи для безробітних та підбирали персонал для роботодавців», - розповідає директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

14:21:15 21.01.2021

На які вакансії можуть розраховувати безробітні у центрі зайнятості?

Наразі ринок праці доволі мобільний. Попит роботодавців залежить від економічної ситуації в країні в цілому, від розвитку окремо взятого підприємства, від сезонності та ще багатьох факторів. А 2020 рік вніс свої особливі корективи через пандемію COVID-19. То яких працівників найбільш шукали роботодавці у  минулому році, та на які вакансії могли розраховувати безробітні, які користувались послугами служби зайнятості? У базі даних служби зайнятості Запорізької області протягом 2020 року налічувалось 33,6 тис вакансій. Найпопулярнішими професійними групами, за якими працедавці шукали співробітників були:

10:49:41 13.01.2021

До уваги роботодавців! Зміни у законодавстві

Законом України від 02.12.2020 №1030 «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту населення на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» внесено зміни до абзацу третього пункту 4 частини третьої статті 50 Закону України «Про зайнятість населення» в частині інформування державної служби зайнятості про заплановане масове вивільнення працівників, в тому числі держслужбовців.

13:16:02 05.01.2021

5 нюансів регулювання роботи на умовах неповного робочого часу

Карантинні обмеження зумовили додатковий попит на нестандартні режими праці, зокрема, неповну зайнятість. Як відомо, неповна зайнятість – це зайнятість працівника на умовах робочого часу, що менший від норми, передбаченої законодавством, і може встановлюватися за договором між працівником і роботодавцем з оплатою праці пропорційно відпрацьованому часу або залежно від виробітку (п. 11 ч. 1 ст. 1 Закону України «Про зайнятість населення»). Праця на таких умовах розглядається як спосіб узгодження професійних та сімейних обов’язків, або ж є альтернативою скороченням у період економічних труднощів. Законодавством допускається зменшення тривалості робочого дня, робочого тижня, а також робочого дня і робочого тижня одночасно. Неповний робочий час слід відрізняти від скороченого робочого часу (на розмежуванні цих понять акцентувало увагу Міністерство соціальної політики України (2006) в листі). Стаття 56 Кодексу законів про працю України проголошує, що робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень трудових прав працівників, зокрема й скорочення тривалості їхньої щорічної основної відпустки. Знання своїх взаємних прав і обов’язків сторонами трудових відносин дозволить уникнути непорозумінь при застосуванні неповного робочого часу.

15:18:28 29.12.2020

44,5 млн грн одноразової матеріальної допомоги отримають запорізьки підприємства , у зв’язку із втратою доходу через карантин

На виконання рішення Уряду про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин, в Запорізькій області більше 400 підприємств оформили документи для отримання зазначеної допомоги.

10:15:26 28.12.2020

Як отримати виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин

Уряд ухвалив рішення підтримати ініціативу Президента України про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин.

15:14:50 15.12.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора