A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Інформація

«Обережно, БОТУЛІЗМ!»

Ботулізм – це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Збудник хвороби розмножується в анаеробному стані (без доступу кисню) за неправильних умов зберігання чи транспортування продуктів харчування.

13:54:24 03.06.2021

Чим небезпечний йододефіцит і як уберегтися

Йод необхідний людині протягом усього життя, а його нестача в організмі призводить до затримки росту у дітей, порушення розумової активності й обміну речовин у дорослих.

11:02:35 21.05.2021

Увага! Отруєння грибами

В Україні розпочалося весняне «тихе полювання». Проте із негативними наслідками. За даними Центру громадського здоров`я МОЗ України зафіксовано вже 12 випадків отруєння дикорослими грибами. Постраждало 19 людей, з них 4 — діти, один дорослий — помер. Зокрема, 27 квітня у Чернігівській області внаслідок споживання грибів -зморшків померло 2 дитини, 7-місячний хлопчик та 5-річна дівчинка. Отруєння сталося після вживання страв із грибами, схожими на зморшки.

10:53:43 14.05.2021

Обов’язкові щорічні дослідження тварин

При проведенні диспансеризації  великої рогатої худоби у весняно – літній період, як одного з основних методів збереження здорового поголів’я тварин на території району  Михайлівська районна державна лікарня ветеринарної медицини здійснює діагностично - профілактичні  заходи на такі інфекційні хвороби тварин, як лейкоз, бруцельоз, туберкульоз.    

08:27:53 13.05.2021

ОБЕРЕЖНО – КЛІЩІ!

Відпочинок на природі можуть зіпсувати кліщі! Зараз у них підвищена активність. Зустріти кліща можна не тільки в лісі, парку чи сквері, а й на будь-якому газоні. Найчастіше вони сидять у траві, на висоті 20–60 см, і лише зрідка потрапляють на невисокі кущові рослини.

15:19:36 11.05.2021

Що повинен знати споживач про МАРКУВАННЯ харчових продуктів!

Дуже часто у споживачів виникає питання щодо маркування харчових продуктів. Вимоги щодо маркування харчових продуктів   викладені в Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та Законі України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» (далі – Закон). Головна мета  цих Законів – захист життя, здоров’я та інтересів споживача, забезпечення його повною інформацією щодо харчового продукту для можливості здійснити свідомий вибір відповідно до потреб. Інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача. 

14:30:02 05.05.2021

Результати роботи мобільних груп щодо дотримання протиепідемічних заходів

За І квартал 2021 року спеціалістами Михайлівського районного управління за участю спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, представників Михайлівської селищної ради та Національної поліції здійснено 229 заходів нагляду (контролю) стосовно дотримання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

15:54:45 29.04.2021

НЕБЕЗПЕЧНІ НІТРАТИ

Перші весняні овочі, ягоди, фрукти дуже нас радують. Однак, аби вони принесли нам лише користь, а не шкоду, слід враховувати, що перші весняні культури можуть містити досить велику кількість нітратів, і необхідно знати способи їх знешкодження.

15:14:23 26.04.2021

Михайлівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби попереджають про небезпечні дитячі іграшки

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримано інформацію щодо реалізації на території України небезпечної продукції, а саме: так званої іграшки-конструктора «Неокуб», яка складається з однакових кулястих неодимових магнітів.

16:03:29 13.04.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора