A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Запорізька область, Василівський район

Новини

Близько 4 тис. громадян прийняли участь у «Місячнику зайнятості молоді» в Запорізькій області

З метою підвищення ефективності надання соціальних послуг, спрямованих на підтримку трудової активності молоді в сучасному економічному середовищі, обласною службою зайнятості у вересні 2019 року в області проводився «Місячник зайнятості молоді». Всього у заходах «Місячника зайнятості молоді» прийняло участь близько 4 тис. молодих громадян у віці до 35 років. Протягом місяця до центрів зайнятості Запорізької області звернулось понад 2,5 тис. молодих громадян у віці до 35 років, статус безробітного отримали близько 1,3 тис.

11:20:44 10.10.2019

Спільний прийом громадян

На виконання Плану заходів , спрямованих на сприяння зайнятості осіб, які мають майнові зобов'язання за рішенням суду, інших органів в тому числі осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів, 01 жовтня 2019 року було проведено спільний особистий прийом громадян начальником Михайлівського районного відділу державної виконавчої служби Веретельник Ж.А. та директором Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості Іваночко О.М.

10:51:31 03.10.2019

Профорієнтаційна екскурсія: вибір професії

Три дні поспіль до Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості приходили на екскурсію випускники ОКЗ «Михайлівський НВК «ЗОШ I-III ступенів – гімназія». Фахівці з профорієнтації Касілова Т.М. та Табаєва Ю.С. розповіли учням про службу зайнятості, про основні види надання послуг населенню. Підвищений інтерес у молоді був до інформаційного сектору, де до їхньої уваги було представлено інформаційно-довідкові матеріали з описом професій. Школярі дізналися про сучасні методи надання послуг незайнятому населенню: електронний запис на прийом, зйомку відеорезюме, електронний кабінет безробітного. В ході проведення заходу учні ознайомилися з технікою пошуку роботи за допомогою татч-скрина, де в реальному часі можна переглядати вакансії не тільки в межах області, а й  всієї України. Також випускники отримали можливість проходити тестування за допомогою спеціального сервісу – веб-базованої платформи "МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа", пройшли тестування за методикою Є. Клімова. Ми сподіваємось, що проведена екскурсія дасть старшокласникам в майбутньому змогу уникнути багатьох помилок, що можуть статися під час вибору напрямку трудової діяльності, конкретної професії, плануванні професійної кар’єри.

10:50:20 03.10.2019

Профорієнтаційний захід з учнівською молоддю Михайлівської громади

Усім відомі чотири основні типи темпераменту - холерик, сангвінік, меланхолік і флегматик. На думку вчених, темперамент пов'язаний з особливостями нервової системи людини, тому вважається його вродженою властивістю. Змінити свій темперамент досить складно - а значить, простіше й правильніше навчитися враховувати власні здібності як в процесі навчання, так і при виборі професії.

10:45:12 03.10.2019

Названа найбільш високооплачувана вакансія

Наразі ринок праці доволі мобільний. Попит роботодавців залежить від економічної ситуації в країні в цілому, регіону, від розвитку окремо взятого підприємства, від сезонності та ще багатьох факторів. Але все частіше роботодавець шукає або висококваліфікованого фахівця, або «універсального» робітника, здатного виконувати декілька функцій, здатного навчатись та готового до змін. І чим більше працівник має професійних навичок, тим більшу заробітну плату готовий надати роботодавець. В базі даних служби зайнятості Запорізької області протягом цього році налічувалось майже 40,4 тис. вакансій. Серед них є різні: і з великими заробітними платами, і не дуже, вакансії для фахівців, і для робітників. Із найбільш високооплачуваних вакансій можна виділити наступні. Підприємство шукало медичного директора із заявленою заробітною платою 30000 грн. 25 тисяч гривень роботодавці готові були платити бухгалтеру, водію автотранспортних засобів (міжнародні рейси), майстру з ремонту устаткування (промисловість), начальнику відділу збуту, пресувальнику вогнетривних  виробів. Директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік запевняє: «Серед наявних вакансій у службі зайнятості є пропозиції роботи із досить великою заробітною платою. Водночас, зауважте, що середня тривалість укомплектування вакансії складає 9 днів. Тож, для тих хто шукає роботу з гідною заробітною платою нагадуємо, що треба бути активними на ринку праці а фахівці служби зайнятості завжди готові Вам допомогти».  

10:41:17 03.10.2019

6300 безробітних взяли участь у ярмарках вакансій

Серед послуг служби зайнятості, які надаються роботодавцям є організація та проведення ярмарку вакансій. Перевага цієї форми співпраці з роботодавцями – можливість особистого спілкування роботодавця з претендентами на роботу. Протягом січня-серпня поточного року в  Запорізькій області було проведено 561 ярмарків та міні-ярмарків вакансій, за участю 465 підприємств, із залученням 6300 громадян з числа безробітних. Так, приміром 17 та 18 вересня 2019 року в приміщенні Запорізького міського центру зайнятості відбулися  зустрічі с представниками національної поліції та військових частин. Зустріч відбулась у формі продуктивного діалогу, адже за її підсумками вже є бажаючі особи для працевлаштування, та ті що будуть скеровані на проходження співбесіди, а роботодавець отримав резюме претендентів.

14:41:51 24.09.2019

Для тимчасового працевлаштування громадян на громадські роботи запорізькі роботодавці створили 2 тисячі нових робочих місць

Запорізька обласна служба зайнятості багато років співпрацює з владою та роботодавцями в питаннях організації та проведенні громадських та інших видів тимчасових робіт, тим  підкреслює важливість цієї діяльності як для населення, роботодавців, так і для громад в цілому.

14:39:19 24.09.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора